Сега душите им са наранени,
подвластни на огорчение и самота.
Пътищата им отдавна са отредени
и няма как, пак ще има и тъга.
В живота всичко трудно се купува,
живее се дори за късче хляб.
С тъгата лесно се римува
и я има в този свят.
Ще изпитат и любов, и щастие,
ще са отдадени на обичта,
но всичко се заплаща двойно,
а за някои е непосилна таз цена.
За слабите отдавна времето е спряло,
предават се в ръцете на самотата.
Слънце в душите им е гряло,
но сами са го изгонили с тъгата.
Кой им е виновен?
Само те самите си решават съдбата.
Не обичат да се борят,
затова с щастие си заплащат цената.
Всичко трудно се постига,
щастието е едно от тях.
Любов в душите ви нека да царува,
борете се за мястото си в този свят.
© Пламена Добрева Все права защищены
Може би наистина трябва да изпращаш послания с думи. Пиши!