28 авг. 2012 г., 10:39

Всичко върви добре 

  Поэзия
668 0 2

Всичко върви добре

 

Всичко върви добре

 и нормално

както винаги,

движи се в такт...

Всичко е спокойно,  обикновено,

няма за тревога резон.

Но често се случва –

желаем да направим антракт

и да взривим тоз покой,

както във филм на Бесон.

Имаш голямо желание

да кажеш цялата истина право в очите

и да получи подлецът точно попадение вдясно...

Здравият разум не ти разрешава

и се включват задръжките 

и издигат преграда

по-здрава от моста на Фичето...

Ех, да хвърля по дяволите

своето модно и стилно сетре,

да надяна отново

фланелка и джинси –

мечтата на всяко дете,

или маргинал –

и съвсем не за дълго,

простете тази нелепост,

да полетя над земята,

като във витражите на Шагал...

Да... не е вредно да мечтаеш

и се рееш във фантастичните сънища,

да рисуваш с разноцветните тонове

всичко, което е в черно и бяло...

Разчитай на себе си,

не леж на чуждите „истини”,

а умението да живееш –

доказвай... с делата си...

© Пенка Обновенска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасна поезия!
  • ``Но често се случва –

    желаем да направим антракт

    и да взривим тоз покой,

    както във филм на Бесон.`` - Винаги!!! :]
Предложения
: ??:??