24 мая 2009 г., 17:27

Встрани от пътя 

  Поэзия » Философская
552 0 9

Не искам от живота справедливост.
(отдавна ги намразих тез химери)
Отваря ти вратата с учтивост,
а после я затръшва - не му дреме.

Не искам рози и сладникави усмивки,
във мене да разцъфват като чума.
Цветята са способни на преструвки,
а вазите са празни, но са умни.

И себе си не искам, но се имам,
благодаря за жеста - липсва му признание.
Поляните са пусти, но ги снимам.
(животът се доказва с отрицание)

Не искам...
... всъщност искам, но не мога
да те обичам както прилив пълнолуние.
Пътят ми е друг - не съм за Бога,
със грях подписвам своето безумие.

© Андреа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??