21 июн. 2016 г., 10:54

Всяка вечер 

  Поэзия » Другая
226 0 3

Трудно вече аз заспивам

след умора  през нощта.

Но с мечтите се напивам...

Вечер паля си свещта.

Някой може да ме търси

малко смелост да му дам.

Друг пък иска да претърси

с мен душевния си храм.

И за таз  промяна спешна

изтрезнявам аз за час,

а в полемиката днешна

споря винаги на глас.

И в сърцето ми внезапно

се събира доброта.

А на времето кезапно

не желая сирота.

И денят си аз напръсквам

сутрин с капчици роса.

А нощта пък я насъсквам

да си пусне и коса.

Аз косата й да сресвам

тук на лунна светлина.

Всяка вечер да харесвам,

като чакана жена.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??