11 авг. 2009 г., 12:34

Вяра 

  Поэзия
465 0 9

Богатства да затрупват ме - не искам!

Не искам и пари като река!

Омръзна ми безспир да утешавам

нещастници богати, без душа!

 

Потънали в охолства и наредби,

басейни, уиски и цветя,

останали затворници навеки

на вещи, пачки, суета...

 

И златната им клетка ги разделя

от щастието на дребните неща.

Приятелствата само са по сметка,

по сметка бракът е и любовта!

 

Богатства и пари, ме пощадете!

Не ме превръщайте в безволев роб!

Душата ми, таланта съхранете,

смеха, приятелствата, вярата ми в Бог! 

 

 

 

© Nina Toshich Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??