6 июл. 2007 г., 15:59

Вяра, надежда, любов 

  Поэзия
932 1 1
 

Вяра, надежда, любов -                                
  тъй нежни са тези слова,                                         
    спасили човека от злото                                         
и дарили го с доброта.


Вярата жена красива,                                                        
  облечена в одежди знатни                                                    
      ни дава, Боже, сили                                    
   да се борим и живеем.


Надеждата искра в тъмата                                              
  и светъл лъч за нас,                                                                            
   опора в тежките ни дни                                                      
и подкрепа във бедата.          


Любовта е ангелът небесен,                                        
изпратен ни от тебе, Боже,                                           
  да събира нашите сърца,                                               
да сгрява нашите души.


Вяра, надежда, любов -                                    
 три думи, изречени с трепет,                                              
  три думи на болка и страст,                                                
    три думи - вяра, надежда, любов.               



© Пепи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Любовта е ангелът небесен,
    изпратен ни от тебе, Боже"Любовта като ангел-защо не,дори съм напълно съгласна Ангел-пазител може би...
Предложения
: ??:??