6 мар. 2021 г., 16:09

Вяра, Надежда, Любов 

  Поэзия » Любовная, Философская
468 1 7

Почувстваш ли се в две ръце, 

притиснали те жадно цяла, 

грешно ще е, без сърце -

да разрушиш прекрасна Вяра!

 

Когато срещнеш две очи, 

сърце, в които се оглежда,

жестоко ще е, без сълзи -

да покосиш една Надежда!

 

Попаднеш ли на жадни устни

в живота труден и суров, 

жалко ще е - ако чувстваш, 

че нямаш нужда от Любов! 

 

1995

 

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??