Почувстваш ли се в две ръце,
притиснали те жадно цяла,
грешно ще е, без сърце -
да разрушиш прекрасна Вяра!
Когато срещнеш две очи,
сърце, в които се оглежда,
жестоко ще е, без сълзи -
да покосиш една Надежда!
Попаднеш ли на жадни устни
в живота труден и суров,
жалко ще е - ако чувстваш,
че нямаш нужда от Любов!
1995
© Калин Пантов Todos los derechos reservados