Вярата в доброто
Живот като игрална маса,
рулетката въртях
и губех скъпоценна младост,
защо ли оцелях?
С коварството сама воювах,
сърцето си разбих,
загубих близостта на хора,
които аз раних.
Пак всеотдайно се раздавах,
отрекла се докрай,
но мерзост нечовешка срещах
и търсех в Бог покой.
В живот като игрална маса
погубих много дни,
но вярата в доброто скътах,
а воля укрепих.
(стихосбирка "Будна тишина")
© Y. Panda Все права защищены