Feb 23, 2014, 7:49 PM

Вярата в доброто 

  Poetry » Phylosophy
848 0 2

Вярата в доброто

 

Живот като игрална маса,

рулетката въртях

и губех скъпоценна младост,

защо ли оцелях?

 

С коварството сама воювах,

сърцето си разбих,

загубих близостта на хора,

които аз раних.

 

Пак всеотдайно се раздавах,

отрекла се докрай,

но мерзост нечовешка срещах

и търсех в Бог покой.

 

В живот като игрална маса

погубих много дни,

но вярата в доброто скътах,

а воля укрепих.

 

(стихосбирка "Будна тишина")

© Y. Panda All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??