Не пускай Черния в душата -
онзи със лукавата усмивка!
Осветявай вечно добротота
дори с пламъка на една свещичка.
Подай ръка, дори самият да си в нужда
и вярвай, че ще се предаде напред.
Доброто ще поникне като цвете в суша,
защото е избрало да живее в теб!
Не разрушавай с грохот, а гради!
С ръцете голи слагай тухла върху тухла.
През живота не минавай, а за някого бъди
този, който сила и надежда вдъхва.
И знай, че загуби ще имаш сред малкото победи.
Ще падаш често, но важно е нагоре да погледнеш!
Борбата винаги ще е до време,
имаш ли си рамо, на което да се облегнеш.
© Ваня Йорданова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Знай как да даваш без колебание, как да губиш без съжаление и как да придобиваш без подлост »