Nov 7, 2022, 8:44 AM

Вярвай 

  Poetry » Phylosophy
320 0 2

Не пускай Черния в душата -

онзи със лукавата усмивка!

Осветявай вечно добротота

дори с пламъка на една свещичка.

 

Подай ръка, дори самият да си в нужда

и вярвай,  че ще се предаде напред.

Доброто ще поникне като цвете в суша,

защото е избрало да живее в теб!

 

Не разрушавай с грохот,  а гради! 

С ръцете голи слагай тухла върху тухла. 

През живота не минавай, а за някого бъди

този, който сила и надежда вдъхва. 

 

 

И знай, че загуби ще имаш сред малкото победи. 

Ще падаш често,  но важно е нагоре да погледнеш!

Борбата винаги ще е до време, 

имаш ли си рамо, на което да се облегнеш. 

 

© Ваня Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??