25 апр. 2014 г., 22:25

Вярващ човек 

  Поэзия
398 0 1

 

Всички стари кумири

грабна мътен потоп.

Светлината извира

в тънък слънчев вързоп –

още носи надежда

и оставя следа.

Уморено навежда

мокро чело денят.

 

Вечерта пак е тиха.

Непрестанно вали.

Дъждове заличиха

много спомени, дни...

А нощта ги прибира

в своя тъмен ковчег,

в който Ной не умира–

вярващ в Бога човек.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Щом го има Ной, значи всичко важно ще се съхрани, нали?

    Поздрави!
Предложения
: ??:??