28 янв. 2016 г., 13:40

Вятър (той учи да летиш) 

  Поэзия » Философская
460 0 1

Не можеш да ме промениш.
Вятърът не се променя.
Ни дава, ни отнема.
Той учи да летиш.

 

Не можеш да ме имаш.
Бризът гали и усеща.
Неочакваната среща.
Място как ли ще избираш?

 

Не можеш да ме спреш.
Бурята дом няма.
Следите си оставя.
Тръгни след мене пеш.

 

Не можеш да ме чакаш.
В света посоки има.
Коя ти е любима?
Не бива да протакаш.

 

Не можеш мене да четеш.
Пиша без мастило.
И не трия.
Опитай не с очи, а със копнеж.

 

Не можеш да ме промениш.
А само да обичаш.
Дори да сричаш,
Значи се учиш да летиш...

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??