29 авг. 2024 г., 22:44  

Вятърна песничка 

  Поэзия » Для детей
115 2 6

Лятото се днес задъха,

краят му се вижда май,

че септември с р-то съска

в тихия небесен рай.

 

И дъждецът се разплака.

Ръсна се в чутовен бяг

над ожънатите ниви

сбрали в снопи клас по клас.

 

После слънчицето скрито,

в облачната тишина

над дъгата се усмихна

и със вятъра запя.

 

Песента, че идва есен,

а след нея мраз и студ,

но пък спомените летни,

ще ни топлят в снежен път.

 

29.08.2024

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??