Лятото се днес задъха,
краят му се вижда май,
че септември с р-то съска
в тихия небесен рай.
И дъждецът се разплака.
Ръсна се в чутовен бяг
над ожънатите ниви
сбрали в снопи клас по клас.
После слънчицето скрито,
в облачната тишина
над дъгата се усмихна
и със вятъра запя.
Песента, че идва есен,
а след нея мраз и студ,
но пък спомените летни,
ще ни топлят в снежен път.
29.08.2024
© Таня Мезева All rights reserved.
The work is a contestant:
С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »