24 окт. 2024 г., 23:12  

Вятърни мечти 

  Поэзия » Для детей
275 5 17

С есенни капки - сълзи кехлибар 

вятърко днеска заплака,

че му е тъжна и страшничка май

зимната песен на прага.

 

Плака, подсмърча, брули листа, 

в локвите скача припряно,

вихрено даже подгони ята -

врабчовци с жълта премяна.

 

Дълго лудува, свири с уста,

после за кратко утихна,

спомни за своята детска мечта -

в преспи големи да скита.

 

Да ги завихря над бели поля,

над планини и морета.

С тях да рисува кристални цветя,

пеейки нежни сонети.

 

Та на децата в снежния свят 

радост да носи голяма,

малки снежинки с ръце да ловят...

и да си сбъдне мечтата.

 

24. 10. 2024

 

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Познай мечтата ми »

2 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??