17 мар. 2022 г., 09:40

Вятърничево момиче 

  Поэзия
221 0 0

Тя бе леко вятърничево момиче

Така изглеждаше си от далече

Няма зима, няма лете

Все усмихната вървеше.

 

Още в облаците бели

Намираше вълшебства остарели

А в дъжда вървеше гордо

Без шапка, без чадър, усмихната и ведро 

 

Тя бе леко вятърничево момиче

Но така изглеждаше си само от далече

Всъщност имаше десетки рани

Но поуката си така и не се научи. 

 

Ръка на всеки тя подава 

Забравя всеки белег, всяка рана

Въпреки всичко се раздава

А със себе си сама се справя 

 

Тя раздаваше се безословно

И даваше, и даваше все що има

хората с(ъс) пълни шепи грабеха си безпощадно

Все едно си беше разпродажба. 

 

Ала тя не ще се спира

И ще раздава туй що в нея се намира

Дорде все още има

В(ъв) нея мъничка частица жива. 

 

 

 

 

 

© Цони Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??