20 мая 2020 г., 19:35

Вятърът 

  Поэзия » Любовная, Другая
522 0 0

 

Вятърът

 

Вълшебството, което пред мене ти разпръсна

от красотата свежа на пламенна Любов,

да събера  поисках във дланите си скръстени

и с мене да го нося и пазя цял живот...

 

Но Вятър завистливо отнякъде задуха

и всичко що събрал бях без милост разпиля--

в Душата ли, в сърцето ли, но нещо се пропука,

а  толкова болеше, и дълго ме боля...

 

Аз Вятърът подгоних, обраното да върне

и стигнах го накрая, но той ми се изсмя,

че Вятърът не връщал, това което грабне...

 

...А много ме болеше и дълго ме боля!...

 

1982.          

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??