29 мар. 2010 г., 23:15

Вятърът е... 

  Поэзия » Любовная
516 0 13

Някой днес върху небето

написа твоето име.

Прочетох го...

После събуди Слънцето

и дръпна завивките му,

за да го запали.

 

Някой тази вечер разсипа

звездите по невнимание,

по тебе, за да те погалят

и да ти кажат:

„Лека нощ, любими!”

 

Някой...

Тази нощ събуди Луната – чуй я,

тихо си реди на глас,

надвесена над твоя прозорец,

онази приказка за лека нощ,

която и аз ти разказах наскоро.

 

Някой ли?! Вятърът е...

виновен за всичко.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??