7 апр. 2012 г., 23:04

Вълчицата до вълк ще тича 

  Поэзия » Другая
18336 3 26

 

Вълчицата до вълк ще тича

 

Така е, мили мой. Така е -

вълчицата до вълк ще тича.

Не може с куче да играе,

то бави я, не ù прилича.

 

Да бяга с него не е лесно,

свободно, лае неспокойно,

ръмжи и хапе твърде често,

завързано скимти покорно.

 

В природата не стават грешки,

инстинктът определя чувства.

Вълчица - с куче, ще е смешно

и воят ù ще е напусто -

 

щом кръглата луна повика

страстта ù, мами я простора,

а силно я души каишка...

Затвор тогава става двора.

 

Сега ме остави на мира,

съдбите ни не се пресичат.

Нагонът сходните събира -

вълчицата до вълк ще тича.

 

© Ани Виделова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??