19 мар. 2021 г., 03:19

Вълк и овца 

  Поэзия » Юмористическая, Гражданская
293 0 0

"Ще слушаш моята воля -

безропотно ще се подчиняваш.

Да бъдеш тъпкан е твоята роля

ако искаш поне да оцеляваш."

 

"Блея аз, подкупите не виждам

или очите си затварям.

Вместо нередностите да осъждам -

грешките си аз повтарям.

 

За чекмеджетата не ми дреме,

аз съм кротичка овца.

Ти за народа си бреме,

но какво пък от това?

 

Защо мозъка си да напрягам

като друг мисли вместо мен?
Защо на тебе да не се натягам,

така ми е добре, защо да си сменен?"

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??