Кога съм права и
кога греша?
Когато чувствам или
когато анализирам?
Чувството лъже,
Разсъдъкът е сух.
Лутам се в лабиринт.
Душата ми реди:
“Стига! Ако е отредено,
ще се случи.
Не мисли ...
Не анализирай ...
Дори не чувствай ...
Толкова чувства
вложи в хора,
които не те разбраха ...
Стига! Не си причинявай
повече болка.
Струваш много.
Заслужаваш повече.
А не подли постъпки,
глупави извинения и
повишаване на тон.
Върви напред!
Не се връщай назад!
Бъдещето е пред теб.
Не предавай себе си.
Ти си жива, неповторима,
дълбока душа.
Само твоите сродни
души ще те разберат
и оценят.”
© София Русева Все права защищены