10 нояб. 2004 г., 13:17

Въпроси 

  Поэзия
713 0 2

Въпроси

 

Не е важно, как си живял,

не е важно, какво си постигнал.

Важно е, какви планове си кроял

и колко човешки си постъпвал

Дали си мислил,

                             страдал,

                                           обсъждал...

Или нечестно и грубо си постъпвал.

Интересува ме

Дали светът ти е изпълващ,

                                                  приказен,

                                                                   божествен...

Или е винаги мрачен и тъжен.

Не е важно дали те уважават,

не важно дали те търсят

Важно е ти, какво мислиш за себе си

и как би постъпил, ако някой те потърси.

Дали си съвестен,

                               отдаден,

                                               честен...

Или си подъл и коварен.

Интересува ме

Дали те помнят,

                            познават,

                                             обичат...

Или хората те забравят и мразят.

Не е важно, колко жени си имал,

не е важно дали си ги обичал.

Важно е, можеш ли да обичаш?

И можеш ли на друг да вярваш?

Дали ще си верен,

                                нежен,

                                             всеотдаен...

Или ще си някой тиранин.

Интересува ме

Дали вярваш в съдбата си,

                                              в живота си,

                                                                    в любовта си...

Или не вярваш в нищо, даже във себе си.

© Марина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??