Има ли луна в звездата?
Ами хляб в троха да има?
Има ли небе в земята?
Има ли през лято зима?
Във усмивката да има болка?
В теб играе ли детето?
В месеца - години колко?
Има ли прозорец на пердето?
Има ли Човек в човека?
В мъничкото има ли голямо?
Има ли съдба по-лека?
Искам да я зърна само.
В пътя има ли пътека?
Във сълзи очи стаени?
В близко има ли далеко?
В тебе има ли ме мене?
Имам още хиляди въпроси...
Има ли в небето Бог?
Ти, в сърцето ми - какво си?
Какво си, ако не любов?
© Миглена Цветкова Все права защищены