12 авг. 2009 г., 09:41

Върни се при него, Тъга 

  Поэзия
3097 2 23

Върни се при него, Тъга ®

 

 

Върни се при него, Тъга,

много време остана при мене,

гостува ми дълго, години живя,

сега да си тръгнеш е време.

 

По живо, по здраво изпращам те днес,

без жал се разделям с тебе.

Изпращам ковчеже, подарък  по теб,

записвам  отгоре адреса.

 

В него съм скътала само мечти,

събирани  много години,

бисерни миди и  перли – сълзи,

цяло море с раковини.

 

Върви днес при него,  Тъга,

занеси му подарък от мене,

прегърни го, но само с едната ръка,

не, не посягай  и с  двете!

 

Нека по-малко от мен го боли,

половината мъка му давам,

колкото  може, нека сам си прости,

всичко друго -  аз   му прощавам!

© Мариана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??