В Ъ Р Т Е Л Е Ж К А
Царичина, Ванга, Елисавета Логинова,
Лонгин от Голгота, а на кръста прикования Господ –
въртележка многовековна, сбрана в едно мигване
във Вселена Безкрайна, пращяща от Мощност...
Ние – все на кръстопът, все по-съдбовен,
с апетит за на все повече материални блага,
в Свят все по-алчен и все по-отровен,
в тела все по-обемисти, крепени от все по-малка Душа.
02.07.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены