Aug 23, 2024, 5:21 PM

Въртележка 

  Poetry
31 0 0

      В Ъ Р Т Е Л Е Ж К А

 

Царичина, Ванга, Елисавета Логинова,

Лонгин от Голгота, а на кръста прикования Господ –

въртележка многовековна, сбрана в едно мигване

във Вселена Безкрайна, пращяща от Мощност...

 

Ние – все на кръстопът, все по-съдбовен,

с апетит за на все повече материални блага,

в Свят все по-алчен и все по-отровен,

в тела все по-обемисти, крепени от все по-малка Душа.

 

02.07.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??