Красив е този, който умее
с присъствие тъмата да разсее
и напълно непознат дори,
усмивката ти в миг да възкреси!
Красив е този, който мисли
как деня с добро да осмисли,
как в човек, напълно непознат,
добро да види и потенциал богат!
Красив е този, който може
обърканите чувства в ред да сложи,
с него да се чувстваш ти, уверен -
света да виждаш бял, наместо черен!
Красив е този, който знае
как душата ти да разгадае,
с него да се чувстваш, винаги добре
и знаеш – с поглед само ще те разбере!
Красив е този, който превръща
вярата на човека в сила могъща,
който ти дава искрица надежда
и от пламъците на страха те извежда!
Красив е този, който в тебе вярва,
кураж ти дава и подкрепя твоя дарба,
с който ти е топло и е слънчев ден –
от "души мъртви" даже да си заобиколен!
© Pepi Petrova Все права защищены