Ако падна в тъга или близък ми липсва,
ако духом кървя, ако горест надвисва,
ако изход не виждам, спасение няма,
се затварям сама, вътре, в тайната стая
и залоствам врата, с всички сили, до края.
Там вали, пак навътре, в най-дълбокото в мене,
а отвън е спокойно, безразличното време.
Зная, вижда ме Онзи, който вижда във тайно,
непременно ще дойде! Няма нищо случайно!
Ще отнеме тъгата, ще привърже духът ми,
ще нахрани душата и ще смъмри умът ми,
ще отлости вратата, ще я смаже със сълзи,
ще измие стъклата на прозорците южни
и ще слезе небето от Него към мене,
ей така, неусетно, във обичащо време.
© любимка Все права защищены
Благодаря ти, а също и на онези, които очевидно съм оставила без думи :Р