ДРАГИ ЧИТАТЕЛЮ,
Днес си дошъл в моят свят по рождение,
ти приеми го с любов, с уважение.
С хляб и със сол аз сам ще те срещна
в първата наша очаквана среща.
Моят свят е добре подреден,
с Божия помощ от мен сътворен.
В него пристигнах след тежки страдания,
търсих, намерих у Бог упование.
Тук съм отседнал след дългия път,
тук всяка пролет цветята цъфтят…
В него работя, творя и живея,
Господа славя и песни си пея.
Чуден и дивен е този свят мой,
може да стане един ден и твой,
Нужно е с обич, с любов да приемеш –
лошите мисли пред прага да снемеш.
* * *
Гладен ли си – ще те нагостя
с живия хляб на моето слово.
С жива вода ще те напоя
за да получиш сили отново.
Тъжен ли си – ще ти попея
моите песни, с които живея…
После последвай зова на сърцето…
пътя тe сочат – звездите в небето!
15 ч., 20 март 2017
© Иванъ Митовъ Все права защищены