30 нояб. 2021 г., 15:20  

Възхвала на Демокрацията 

  Поэзия
339 0 0

I. Преходът

Със свобода всяческа, отведнъж,

народът ни сподоби се

(едва не го уби) - всичко може вече

да прави и струва

(с пари обаче!)

 

И най-паче...

                      на воля да мизерува.

 

II. Демократ-либерализмът?

Бре-ей, хвала! - пренародна била

                             Демокрацията.

За малцина - пари и власт,

за мнозинството - бачкаторството.

Ала и то - дефицит: фалит след

                                             фалит.

Казват: криза на демократ-либерализма.

 

III. В крайна сметка

Подир толкоз ялов труд и  напъни,

посред анархия,

роди единствения си реален продукт -

                                      Олигархията.

 

IV. Възхвала на Демокрацията

 

О, Демокрацийо, хиперхвалена,

Демокрацийо сладка, блазе ти,

щом бяха твойте герои

                   близнетата Галеви

и наркобосът

                       Златко Баретата.

 

 

© Вълчо Шукерски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??