25 мая 2007 г., 07:45

ВЪЗКРЕСЕНИЕ 

  Поэзия
1024 0 9



Разпъни ме на кръста, Любов!
Изподраскай със нокти сърцето.
Изкопай със ръцете си ров,
погреби ме надолу с лицето.


Щом възкръсна - да гледам назад.
Все към тебе! Без прах във очите.
Да ме стоплиш след гробния хлад,
да възкръснат след мен и мечтите.


Засипи ме със тонове пръст,
посади върху гроба ми ружи.
И скамейка сложи - вместо кръст
(за почивка поне да послужи).


Накажи ме с гнева си суров.
Прицели се в главата ми!... Стреляй!
Свършвай бързо! Убий ме, Любов!
Същността ми владей и разделяй!



С гръм и трясък нахлуй през вратата.
Идвай, чакам! Куршум. И... готово...
Възкреси след това светлината,
за любов възкреси ме отново.



24.05.2007 г.

Д. Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??