16 апр. 2023 г., 19:46

Възкресение 

  Поэзия » Гражданская
156 1 2

ВЪЗКРЕСЕНИЕ 

 

 Дали възкръсва Господ в този храм

и слиза тихо, тук сред грешниците,

сред запалените светлини на свещите,

прави си пътека до човеците.

 

Дали възкръсва Господ във сърцата ни,

дали намира място да постели

и сред тишината на душите ни,

свещичка да запали смело.

 

Дали възкръсва или там на кръста,

приковали сме го в своята Голгота

и само мъка, срам и мъст,

отровила живота като болест.

 

В нощта на Възкресение е тихо...

Пречистваща болката догаря,

като светлина от свещ в очите,

надеждата за нещо свято.

 

Дали възкръсва Господ в този храм?

Дали ще прости, нас грешниците,

във запалените свещи на душите ни,

Господ слезе тихо, сред човеците.

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??