ВЪЗКРЕСЕНИЕ
Дали възкръсва Господ в този храм
и слиза тихо, тук сред грешниците,
сред запалените светлини на свещите,
прави си пътека до човеците.
Дали възкръсва Господ във сърцата ни,
дали намира място да постели
и сред тишината на душите ни,
свещичка да запали смело.
Дали възкръсва или там на кръста,
приковали сме го в своята Голгота
и само мъка, срам и мъст,
отровила живота като болест.
В нощта на Възкресение е тихо...
Пречистваща болката догаря,
като светлина от свещ в очите,
надеждата за нещо свято.
Дали възкръсва Господ в този храм?
Дали ще прости, нас грешниците,
във запалените свещи на душите ни,
Господ слезе тихо, сред човеците.
Диана Димитрова
© Диана Димитрова All rights reserved.