4 мая 2021 г., 12:21

Възкресение Христово 

  Поэзия » Другая
746 0 1

Светъл зов победно събужда тишината,

ярък лъч величествено огрява мрака,

"Исус възкръсна!" - радостно ликуват сърцата

и благославят честити на съдбата знака.

В тази нощ съдбовна, празнично лъчиста,

при нас идва Той, спасителят свят и любим,

за да прероди душите ни с обич чиста,

за да пропъди злото и напред да вървим.

И коленичили пред Чудото с почит ние,

трепетно протягаме ръцети си корави,

и се молим всеки в себе си да открие,

верния път и бедите минали да забрави.

Тихо мълвим, дай ни сили, Господи обични,

да забравим болката от счупените мечти,

на враговете коварни делата подли и зли

и смирено да простим за всичките вини.

Грешни сме, че когато раните ни кървят,

случва се понякога да копнеем за мъст,

устните ни смири опрощаващо да мълвят,

за обич и прошка, както ти на святия кръст.

Душите наши спаси от оковите на омразата,

с вяра и любов дари ни, Боже, всеотдайна,

ти от корен жилото изтръгни на прокобата,

земно щастие дари ни и доброта безкрайна.

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??