Фалшиво кино,
употребявана камера,
празен кадър,
запечатан момент,
цветна снимка,
спомен изтрит,
старост заслужена
почива
в край повторяем,
изчистен
от съвършенство...
Музикална стълбица,
ноти разбъркани,
прашно пиано,
объркан акорд,
неподготвен тон,
нереална песен,
младост обезумяла,
живее
в средата на започващото,
посипано
със естественост...
Дървен статив,
фон измислен,
неподострен молив,
натюрморт нарисуван,
прозрачна картина,
пастелни бои,
детство невинно,
съществува
в ново начало,
пречистено
до съвършенство от естественост.
© Славка Все права защищены
Усмихнат ден