На Емо
Не мога да те преболея!
Не искам никак да те пусна…
Треперя цяла, не умея
да търся жар във твойте устни.
Че те са ледени.И неми.
Нощта в очите ти е слязла.
Жестока нощ! А беше време –
сама в очите ти залязвах…
Ръцете ти ми бяха котва,
не се страхувах с теб от нищо.
В прегръдките ти тихо кротвах,
гласът ти беше ми огнище.
Избяга толкова далече…
Не каза дума …И не смея
за обич да си мисля вече.
Не мога да те преболея!
© Нина Чилиянска Все права защищены