20 янв. 2024 г., 17:52

Ягорида 

  Поэзия » Любовная
164 2 6

Някъде, извън масива,
чакам те на ягорида.
Вляво диша синя слива,
вдясно - вятърът изприда
нишки с камънак и пепел...
Ти посядаш в мойта сянка.
Кисела съм чак до шепот.
И зелена като джанка.
Не посягаш да откъснеш.
Устните ти ще изтръпнат.
Само че ще бъде късно
лъч ли утрото изкъпе.
Знам, на вкус съм си възгрубо.
Знам, изглеждам като пъпка.
Точно туй ми дава хубост
и ме прави недостъпна.
Ставай, мързелив човече,
прекопай ме, изплеви ме.
Щом зърната станат млечни,
ще копнееш мойто вино.
Ще ме пиеш до пиянство,
щом узрея неусетно.
Трябва само с постоянство
да изпратиш дните летни.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??