Юли
на djudjii-(Жанет Велкова)
Под купола от син сатен
юли мечтите ни събира...
в свят, от добрия Бог скроен,
за всекиго по нещо се намира.
Тук луднали треви шептят
на гълъби в гнездата укротени,
гори ги даже и в съня
огънят на южните му вени.
Тук нощта с ефирните ухания
се превръща в страстен стих,
в пепелта на отминали терзания
надеждата за нас открих.
От сътворението на света
нявярно юли се повтаря...
как тогава различен е цвета,
в който вечер залеза догаря.
© Запрян Колев Все права защищены