Юначка
Без рана не ходи юначе.
Удари ли се, не плаче.
Но когато е юначка
и стане от играчка-плачка,
сълзи - поточе буйно
от очичките ù рукнат -
бързо ще я гушне мама,
с кака весела, засмяна
бяга болката далече
и весел смях се чува вече!
Райна Недялкова-Качулкова
© Reni Ned Все права защищены