2 июн. 2018 г., 23:18

Юни 

  Поэзия
1458 11 8

Този месец е труден почти като теб

и почти като теб ми напомня че всичко ще свърши

в празен отрязък от следващ куплет

по средата на лятото в нечии пръсти...

ще стихне премазан от дълга борба

с всеки жребий грижливо подбран – да приключи

по средата на някоя песен... в съня

или даже по пладне... знам... ще се случи...

неподвластно на чувства и дълг

неподвластно на нищо което обичаш

всеки път има край... всеки път

даже тези вървени към нищото...

и дори да е толкова тесен денят

колкото всички причини да тръгна

аз съвсем не познавам пътя нагоре

нито този по който назад да те върна...

затова ти рисувам ръждиви слънца

в натежали до пръсване житни простори...

този месец е труден почти като теб

и почти като теб...

не говори...

 

 

© Бехрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??