9 авг. 2009 г., 20:32

За божури 

  Поэзия
1367 0 4

           За божури

 

Кой ме вика - мамо, ти ли?

Китка да откъсна от божура,

спускам се към тебе босонога,

а в небето слънцето прежуря.

 

Дъжд ще падне - много е горещо.

Лист не трепва в дъбовите клони.

Сивчо тропа. Тръсва бяла грива -

към реката жаждата го гони.

 

Стискам здраво китка от божура.

По стъклата едър дъжд затрака.

Аз отлитам някъде с колата,

а оставям мама тук да чака.

 

 от стихосбирката ми "Закъсняла"

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??