5 нояб. 2021 г., 06:54

За да се роди човешкото в Човека! 

  Поэзия
199 0 0

Мисли, преди да говориш, Човеко!

Не случайно Бог ти е дал мисълта̀.

Добрата дума във време свирепо

е знак, че сме познали Христа!

 

Грозни думи раждат се от необичане.

Красивите … обричаме ги на забрава.

Светът прелива от безличие…

А можем по-красив да го направим.

 

Думи се изричат, тежки като камък.

Кършат крилата още в зачатък!                       

Празни слова, подобно на плява,  

ялово семе сеят в браздата.   

 

Ала дума за прошка ако покълне

и такива, дето дават любов и утеха,

отглеждай, поливай! До пълно!

За да се роди човешкото в Човека!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??