1 июн. 2008 г., 12:34

За детето 

  Поэзия » Для детей
1490 0 6

Обичам те, дете.
Твоята наивност стопява в мен всяка болка,
спомен за това, което бе и е.
Щастие - разхождаш се подскачащо

и в твоите очи неистово гори чистота,

невинността на радостта в зачатък.
Ти връщаш ме отново с твоите палави закачки
и пробуждаш в мен едно дете.
Аз възрастен съм вече,

животът ми е пълен с борби,

но със теб, дете,
чувствам се свободен да играя...

Нали и аз съм бил дете

и още съм едно мечтаещо и палаво дете.
Нали от теб научих се да обичам силно,

с детската наивност на детето
и с истинското влюбено сърце.
О, исках да порасна, както искаш ти сега.
Не бързай, миличко, твоят свят е по-богат от моя.
Но запази това, което е във теб, дете.
Загубиш ли го, не лебед бял, ще бъдеш звяр.
Запази детето, чуваш ли в борбите
злостта на хората ще те гнети,

трудностите често ще отварят

прозорци и врати на твоята душа,
недоверие и мнителност ще се прокрадва в твоите очи,
но запазиш ли детето, ще можеш пак като дете,
да скачаш, да се радваш, да обичаш -
С ДЕТСКАТА НАИВНОСТ НА ДЕТЕТО

И С ИСТИНСКОТО ВЛЮБЕНО СЪРЦЕ.

© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??