Скъпи дрехи от кожа, коприна,
от велур, от сатен все подбираме.
За телата си голи. Да ги облечем.
Та без обич дорде сме - да не изстинат...
Но ги забравяме - дрехите, всичките,
под любими тела щом се сврем.
За душата си - думи -дрехи подбираме.
В проза, в стих, в пародия даже
с тях душата си обличаме
и в очите си един на друг я навираме.
Тъжна, смешна, красива,
дори понякога глупава става душата ни.
Но си казваме: "Нека да е. Стига да не е невидима."
А за мойта душа - що думи-дрехи събрах!
Подбрани! От скъпи, по-скъпи! Обличах ги в миг...
А днес ми и смешно-суетен този бутик.
Не ми трябват вече. Не че ги нямам.
"Боже мой, что за нужда?!!"- както би казал Есенин.
За какво са ми те?!
Нямам на какво да ги облека...
© Кристина Радева Все права защищены