Тази детинска история,
често остава назад,
но тя не е бутафория
между живота познат.
Крие се тази история
в спомени и мечти,
но върши и своеволия,
без да попита дори.
Това не е смешната истина,
надживя тя и тягостни дни.
Не вярвам, че всеки от хората
ще я познае дори.
Странна е като мистерия,
а живее с делника сив,
Разхвърляла сред пространствата
v
някакъв собствен мотив.
Тази човешка история,
може би, била е любов !?
........
Тя, нашата детска история
живее в света суров.
© Виолета Томова Все права защищены