19 июн. 2011 г., 16:38

За гледането и обичането 

  Поэзия » Юмористическая
724 0 8

За гледането и обичането

                                           „Да обичате не значи да гледате един в друг, а да                                                                                                                           

                                             гледате заедно в една посока“

                                                                                 Антоан дьо Сент-Екзюпери

 

От много време се чудех:

искам до мъж да се будя,

защо с жени се събирам?

След епизод мимолетен

нещо в ума ми просветна

и от тогава разбирам.

 

Пак си седяхме във бара

с мойта компания стара,

все отбор нежни душички

И, както честичко става,

беше ни женски състава,

с чаша кафе във ръчичка.

 

Хубав мъж мина самичък...

И запремигва с очички

всяка от нас, щом го зърна.

И завъртяхме главички

всички в посока едничка-

натам, където той свърна!

 

Смяхме се после с нас лудо.

Никоя днес не се чуди

на любовта ни взаимна-

в една посока са всички

наши красиви очички,

значи-обичат се силно!

 

Но нали старо съм куче

много книжки изучих,

вече си зная урока:

Губим си дните, женички,

гледащи тука самички.

Грешна е тази посока...

 

п.п.Посвещавам на една обична приятелка, с която гледаме в една посока .

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??