ЗА ИМЕННИЯ ДЕН
На дядо си съм кръстен - Наско
и на светеца Атанас.
Понякога по-лют съм от "Табаско"-
фуча и викам с пълен глас.
Друг път съм тих и благ,
добър, учтив съм и смирен.
Учудвам се и мисля чак,
че двама души има в мен.
Разбира се, че има - няма как -
за това си има много знаци.
Затова ту лют съм, ту съм благ,
защото съм от зодия "Близнаци".
Ангел и дявол в мен са събрани
и ежедневно се борят за власт.
И макар да съм от битките в рани,
над тях победител съм винаги аз.
Таланти имам нетипични
и дарби други още в мен.
Очаквам днес приятели различни
да ме поздравите за Именния ден.
PS: Публикувал съм го преди, но сега пак го правя,
за да изпълните написаното в последното му изречение:):):):)
© Наско Енев - РИМПО Все права защищены