Не знам дали, навремето съм падал,
като дете, на своята глава,
но тези дни узнах, че съм пострадал
… умствено… ужасно при това!
На наш младеж, след няколко ракии
аз дадох и последния си цент!
Повярвах му - сто бона инвестирах!
Парите си му дадох на процент.
Приготвих се да взимам дивиденти;
Да падат от небето като дъжд!
Подписал бях - изрядни документи
пред някакъв полуграмотен мъж.
Но паркът - исторически… фалира!
И мутрите го взеха без пари!
Ще пийна днес… една студена бира,
и мисля да се гръмна на зори.
Юри Йовев
Юли 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены